woning RV

Compact en energiezuinig wonen zonder inboeten aan ruimte en sfeer.

Categorie wonen , interieur
Beschrijving BEN-woning in houtskeletbouw
Locatie Sijsele
Bouwheer particulier
Ontwerp 2016
Uitvoering 2017
e-peil 14

Een energiezuinige gezinswoning met een overvloed aan daglicht, ruimtelijk gevoel en een efficiënt ruimtegebruik waren de belangrijkste vragen van de bouwheer. Het resultaat is een compacte BEN-woning van 8 meter op 10 meter.

De leefruimte met open keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning, zuid-georiënteerd en in maximale relatie met de tuin. Aan de voorzijde werden inkom en berging ondergebracht, alsook een overdekte zone voor fietsen. Op de bovenverdieping bevindt zich de ouderslaapkamer met aansluitende badkamer, ook de 2 meisjeskamers beschikken over een eigen gedeelde douchekamer. Onmiddellijk bovenaan de trap bevindt zich een bureauruimte die door middel van een vide in relatie staat met de leefruimte.

Ter hoogte van de vide is een glaspartij over 2 verdiepingen voorzien, hierdoor vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over en kan de gehele woning baden in het natuurlijk licht

De woning is bijna-energieneutraal (BEN) en beschikt over een E-peil van slechts 14.

Hiermee biedt hij een antwoord op de steeds grotere vraag naar compact en energiezuinig wonen zonder in te boeten aan levenskwaliteit, ruimtelijkheid en sfeer.