Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Woning GM

Categorie Eengezinswoning

Locatie Assebroek Brugge

Opdrachtgever particulier

Ontwerp 2017

Uitvoering 2018

Status gerealiseerd

De bestaande aanbouw met keuken, toilet, berging en inkom werd vervangen door een nieuwe hedendaagse uitbouw die zich uitstrekt over de volledig breedte van het perceel waardoor een nieuwe zichtbare toegang ontstaat.  

De ruimte is ingedeeld door middel van een centraal volume waarin alle functies zijn ondergebracht. In dit volume bevinden zich de keukenwand aan de ene zijde en het toilet en een ruime opbergkast aan de inkomzijde.

In het verlengde van de bestaande eetruimte werd de nieuwe leefkeuken de verbindende schakel tussen binnen en buiten. Dit kloppend hart van de woning kan genieten van een overvloed aan natuurlijk licht dankzij de daklichten die er tevens ook voor zorgen dat natuurlijk licht tot centraal in de woning kan binnen getrokken worden. 

Een doorgedreven aandacht voor detaillering werd ook in het ontwerp van het interieur doorgetrokken. De kasten sluiten dan ook naadloos aan op de raamopeningen en door het inbrengen van de houten nissen als etalage voor persoonlijk spullen en foto’s krijgt de strakke witte keuken een speels persoonlijk accent.