Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrale Diensten K33

Opvallend rood kantoorgebouw aan de rand van het park.

Categorie Bedrijfsgebouwen Publiek

Locatie Kattenstraat, Roeselare

Opdrachtgever DBFM Scholen Van Morgen

Ontwerp 2012

Uitvoering 2015 - 2016

Status gerealiseerd

ALGEMEEN
De ligging van de site voor het nieuwe kantoorgebouw van de scholengroep is heel bepalend voor het ontwerp. Het terrein strekt zich uit langs een aangelegd park die een groene verbindingsas in Roeselare vormt. De bedoeling is dan ook een gebouw te ontwerpen die de openheid van dit park benadrukt. Het gebouw ligt ietwat teruggetrokken om reeds in het straatbeeld wat ademruimte te geven.

Het gevraagde programma wordt in een compact volume ondergebracht zodat de mogelijkheid blijft bestaan om de achterliggende zone op termijn verder te ontwikkelen. Een doorgang onder het gebouw verzekert de toegankelijkheid van deze zone.

PLANLAYOUT
Op een voetdruk die de inkomfuncties huisvest na, bestaat het ontwerp uit een zwevend volume met functionele insnijdingen om voldoende licht toe te laten. Doordat het gelijkvloers bijna volledig is beglaasd wordt de openheid naar het park toe nog meer versterkt.

PATIO
Centraal in het volume bevindt zich een beglaasde patio die het licht volop binnen laat en doorzichten over heel het gebouw toelaat. Om de buitengevels karakter te geven is gekozen om met grote blokramen te werken die het patroon van de kleinere functionele ramen doorbreken.

EXTERIEUR
De rode kleur van de kleipannen trekt de aandacht en zet het kantoorgebouw in de kijker. De grote raampartijen bieden voor de gebruiker een prachtig uitzicht op het groen, maar laten ook de passant een blik naar binnen werpen. De verticale zonwering bestaande uit aluminium lamellen. Deze lamellen vormen voor de benedenverdieping een stalen draagstructuur en laten de bovengelegen als het ware zweven. 

INTERIEUR
De ruimtes binnenin wentelen zich omheen de centrale patio die een grote hoeveelheid daglicht mogelijk maakt. Alle wanden gericht naar de circulatieruimte rond de patio zijn maximaal beglaasd waardoor bij individuele kantoren het licht langs twee zijden kan binnenvloeien. De circulatieruimte is niet louter een gang maar wordt multifunctioneel ingezet, Op de bovenste verdieping wordt een ruim terras met zicht op het park voorzien in aansluiting met de eetruimte die voor alle gebruikers toegankelijk is.