Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hub Voka

Een inspirerende leeromgeving met de nieuwste digitale technologieën in een heel huiselijk kader.

Categorie Bedrijfsgebouwen Interieur

Locatie Siemenslaan, Oostkamp

Opdrachtgever Voka West-Vlaanderen

Ontwerp 2020

Uitvoering 2020 - 2021

Status gerealiseerd

i.s.m. STAY Interior

De innovatieve hub van VOKA West-Vlaanderen is een plaats waar er gefocust wordt op het aspect levenslang leren. Het is een inspirerende plaats waar ondernemers opleidingen kunnen volgen maar ook waar digitale lesvormen worden aangeboden volgens de nieuwste technologieën.

De tijd die een ondernemer neemt om te werken aan zijn organisatie is heel waardevol. Wanneer dit kan gebeuren in een omkadering die heel warm en hartelijk overkomt, stimuleert het en werkt het extra motiverend. De oppervlakte is onderverdeeld in diverse soorten van ruimtes die het samenkomen om te leren mogelijk maakt. Er zijn drie opleidingsruimtes, telkens met een andere capaciteit van 20, 30 tot 50 deelnemers.

De circulatie rond deze drie afgesloten ruimtes bevat verschillende mogelijkheden om te ontmoeten, te leren maar ook om eens af te zonderen. Er is een boardroom, een huddleroom en er zijn afzonderlijke nisjes waar je twee aan twee kan zitten. In het ontwerp is bewust gewerkt met afgeronde hoeken om de doorzichten, de openheid, doorwaardbaarheid en ook de dynamiek te benadrukken. Het geeft niet alleen de kans om doorzichten te maken maar het stimuleert ook om rond te lopen.

De materiaalkeuzes zijn warm en vooral huiselijk. Door subtiele verschillen en een zuivere detaillering zijn er duidelijke klemtonen tussen de open ruimtes en de opleidingsruimtes. Er is een bijzondere aandacht gegaan naar de akoestische kwaliteit. De openheid komt niet in conflict met de concentratie die tijdens opleidingen wordt gevraagd.