Petite Aneth

Uitbreiding en interne renovatie restaurant

Bestaande restaurant en uitbreiding verbonden door overkoepelend interieurconcept, rekening houdend met vertrouwde huisstijl.

Categorie interieur
Beschrijving Toevoeging van aanpalende woning ter uitbreiding restaurant, totale interne renovatie bestaande restaurant.
Locatie Maria van Bourgondiëlaan - Keizer Karelstraat, Brugge
Bouwheer Petite Aneth bvba
Ontwerp 2018
Uitvoering 2019

De opdracht bestond uit twee delen, de uitbreiding van het bestaande restaurant en de renovatie. Het nieuw aangekochte naastgelegen pand werd opgedeeld in een gelijkvloers en de bovenliggende verdiepingen. Het gelijkvloers diende als uitbreiding van het restaurant Petite Aneth met bovenliggend een appartement voor eigen gebruik. In eerste fase werd het aanpalende pand onder handen genomen, zonder de verbinding te maken met het bestaande restaurant. Dit om het restaurant zo lang mogelijk open te houden. Een zeer strakke timing volgde om alle werken te volbrengen voor de heropening van het restaurant.

Aanvullend op de uitbreiding werd een totaalontwerp gemaakt voor het interieur van het bestaande en het nieuwe deel van het restaurant. Er werd gekozen met warme, natuurlijke materialen om de eigen stijl van de eigenaars te integreren. Verschillende persoonlijke elementen werden meegenomen om de eigenheid van het restaurant te behouden. Beide gebouwen hebben een woning typologie aan de rand van een mooi stadsplein. Er is in de sfeer heel veel aandacht gegeven aan de persoonlijke beleving. De materiaalkeuzes zijn heel doordacht gebeurd in het kader van de beleving van de woonsfeer maar met veel aandacht voor het akoestisch comfort.