woning SV

uitbreiding rijwoning

Lichtrijk wonen met de tuin als verlengde van het wonen.

Categorie wonen
Beschrijving uitbreiding van een ééngezinswoning
Locatie Assebroek Brugge
Bouwheer particulier
Ontwerp 2017
Uitvoering 2018

De rijwoning is op de gelijkvloerse verdieping opgesplitst in een praktijkruimte en woongedeelte. Het woongedeelte zit als het ware gekneld tussen de praktijkruimte en de keuken met gesloten was- en bergruimte. Enkel een smal schuifraam geeft uit op de tuin en enkele daklichten zorgen voor extra daglicht.

Door afbraak van de bestaande uitbouw en het herschikken van de woonfuncties wordt een volledig open gevel in relatie met de tuin gecreëerd. De wasruimte en toilet wordt op een slimme manier onder de trap voorzien, de bergruimte ligt in het verlengde hiervan en is geënt op de keuken. De keuken met eetruimte grenzen over de volledige breedte van de woning aan de tuin. Een nieuw daklicht zorgt voor een overvloed aan daglicht tot in de centraal gelegen zitruimte.

Door de keuze van lichte en warme materialen straalt de grote leefruimte volop rust en gezelligheid uit. De keuken met centraal eiland deelt de ruimte in en definieert de verschillende woonfuncties. De indeling van ruimtes wordt ook verder gezet in de buitenaanleg waar de verschillende zones elk hun eigen sfeer zullen krijgen.