Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Woning SV

Lichtrijk wonen met de tuin als verlengde van het wonen

Categorie Eengezinswoning

Locatie Assebroek Brugge

Opdrachtgever particulier

Ontwerp 2017

Uitvoering 2018

Status gerealiseerd

De rijwoning was op de gelijkvloerse verdieping opgesplitst in een praktijkruimte en woongedeelte. Het woongedeelte zat als het ware gekneld tussen de praktijkruimte en de keuken met gesloten was- en bergruimte. Enkel een smal schuifraam gaf uit op de tuin en enkele daklichten zorgden voor extra daglicht.

Door afbraak van de bestaande uitbouw en het herschikken van de woonfuncties wordt een volledig open gevel in relatie met de tuin gecreëerd. De wasruimte en toilet wordt op een slimme manier onder de trap voorzien, de bergruimte ligt in het verlengde hiervan en is geënt op de keuken. De keuken met eetruimte grenzen over de volledige breedte van de woning aan de tuin. Een nieuw daklicht zorgt voor een overvloed aan daglicht tot in de centraal gelegen zitruimte.

Door de keuze van lichte en warme materialen straalt de grote leefruimte volop rust en gezelligheid uit. De keuken met centraal eiland deelt de ruimte in en definieert de verschillende woonfuncties. De indeling van ruimtes wordt ook verder gezet in de buitenaanleg waar de verschillende zones elk hun eigen sfeer zullen krijgen.