Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Residentie a bon Port

Gemengd woonproject met havenzicht

Categorie Meergezinswoning

Locatie Kustlaan Zeebrugge

Opdrachtgever Manugenie nv

Ontwerp 2014

Uitvoering 2022

Status gerealiseerd

Het project is gelegen in Zeebrugge op een perceel die de Kustlaan, via de Kielbankstraat met de Werfkaai verbindt.  De site was 100 % volgebouwd met oude industrie en restaurant dies allen werden afgebroken.

Er werden 54 woonentiteiten in een project dat in 2 fases werd opgesplitst.
De eerste  fase (hoek Kustlaan – Kielbankstraat) bevat 41 bescheiden woonentiteiten waarvoor een verhuurovereenkomst voor de komende 30 jaar werd afgesloten met het OCMW.
De overige appartementen (13) bevinden zich op de hoek van de Kielbankstraat met de Werfkaai en zijn groter en luxueuzer omwille van de ligging met zicht op de haven.

Het project liep aanzienlijke vertraging op door 2 externe factoren.

Tijdens aanvraag procedure werd men geconfronteerd met de beslissing dat een de keermuur voor de 1000-jarige storm zou worden gebouwd die Zeebrugge voor een eventuele overstroming moet behoeden.  Hierdoor werd het project aangepast waarbij het gebouw werd opgetild om de woonkwaliteit te bewaken zodoende niet permanent op een keermuur te moeten kijken.  Dit had eveneens tot gevolg dat grondinname van de overheid samen met de dienst MDK moest worden onderhandeld.

Bij afbraak werd bovendien vastgesteld dat de grond historisch vervuild bleek te zijn waardoor 1 jaar de grond diende te worden gespoeld vooraleer de werken te kunnen aanvatten.