Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Residentie Ter Haeghe Loppem

Nieuwbouw meergezinswoning met 17 entiteiten en ondergrondse parking

Categorie Meergezinswoning

Locatie Heidelbergstraat Loppem

Opdrachtgever THV Ter Haeghe

Ontwerp 2017

Uitvoering 2020

Status gerealiseerd

De nieuwbouw meergezinswoning van 17 entiteiten is gelegen in het centrum van Loppem in de Heidelbergstraat ter hoogte van de spoorovergang op de hoek met de autobaan. Het bouwvolume is gekenmerkt door het gebruik van hoofdzakelijk licht gekleurde materialen bestaande uit wit gevelmetselwerk en voorzien van langse witte prefab terrassen over de volledige lengte van het bouwvolume op de eerste en 2e verdieping en ruime dakterrassen voor de woningen op de 3e verdieping. Het gebruik van materialen in lichte kleuren wordt aangevuld met donker schrijnwerk. Op 1 uitzondering na beschikken alle woningen over 2 slaapkamers tot zelf 3 slaapkamers voor de woningen op de 3e verdieping.

Het volledige bouwvolume zal onderkelderd worden alsook de tuinzone achteraan en rechts gelegen van het bouwvolume. De kelder zal vooral dienst doen als ondergrondse parking maar er bevinden zicht ook individuele berging per woning en de nodige tellerlokalen.

De 17 entiteiten zijn verdeeld over 4 bouwlagen waarvan 5 woningen per bouwlaag op het gelijkvloers de 1e en 2e verdieping en 2 woningen op de dakverdieping. 16 van de 17 woningen zijn bereikbaar via de centrale trappenkoker, en de kopse woning op het gelijkvloers beschikt over een eigen toegang.